Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Anadolu’nun vatan oluşu anlatıldı

KÜLTÜR 22.03.2017 - 18:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3485+ kez okundu.
 

Anadolu’nun vatan oluşu anlatıldı

Nazilli’de ‘Anadolu nasıl vatan toprağı oldu’ konferansı düzelendi

AYDIN- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı’nın Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı haftada atalarımızın Anadolu’yu nasıl vatan toprağı yaptıkları konulu düzenlediği konferansa katıldı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansta “Anadolu’da Türk - İslam kimliğinin mimarı Selçuklular” hakkında konuşan Mimar Sinan Üniversitesi ve Yaditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Usta, Kılıçların Gölgesinde ilk Münasebetler, Emevi Asabiyesi ve Geciken İhtida, Abbasiler ve İslam Dünyasında Bütünleşme, Talas Savaşı’nın Sihri, Bozkırın İslamlaşması, İslam Dini’nin ve İslam Coğrafyası’nın Sosyal ve Ekonomik Cazibesi, Gök Tanrı İnancı ve İslamiyet Arasındaki Yakınlık, Türkler’de Bir Peygamber ve Ruhban Sınıfının Olmaması, Ozan ve Kamlar İle İslam Tasavvufu Arasındaki Benzerlik, Cihat Anlayışı ve Türk Cihan Hakimiyeti Arasındaki Benzerlik, İslam Fıkhının Sağladığı Kolaylıklar, Horasan ve Maveraünnehir’de Mürcie ve Hanefiliğin Mevcudiyeti İslamiyet Dünyası’nın Yeni Hakimleri, Dönüşen İlişkiler El-Cahız, Faziletü’l -Etrak, Cend, Suhur, Cihat, Yeni Bir Hayat, Gayri Müslim Türklere Karşı Cihad, Melikü’l - Gazi Unvanı, Karalanlıların Baskısı Tuğrul Bey- Çağrı Bey konu başlıkları hakkında geniş açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yanı sıra konferansa MHP İlçe Başkanı Adnan Fönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve vatandaşlar katıldı. Programda Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim ise Çanakkale Zaferi ve Teröre Verdiğimiz Şehitler hakkında konuştu. Anadolu’nun Türk Yurdu kalması için yapılan mücadeleler hakkında da önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Sayın Usta, 1040 Dandanakan Zaferi’nin Anadolu’ya giden yolu açtığını, 1071 Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun kapılarını açtığını, Anadolu’ya Türk mührünün vurulmasının da Miryokefalon Zaferi ile gerçekleştiğini ifade ederek, ‘Bir Haçlının kendi ağzından çıkan’  ifadelerini anlattı. Proram sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Aydın Usta’ya verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, günün anısına Usta’ya çiçek takdim etti. Aydın Usta’nın kitaplarını da inceleyen Alıcık, Usta’ya ait kitaplardan aldı.
Nazilli’de ‘Anadolu nasıl vatan toprağı oldu’ konferansı düzelendi

AYDIN- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı’nın Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı haftada atalarımızın Anadolu’yu nasıl vatan toprağı yaptıkları konulu düzenlediği konferansa katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansta “Anadolu’da Türk - İslam kimliğinin mimarı Selçuklular” hakkında konuşan Mimar Sinan Üniversitesi ve Yaditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Usta, Kılıçların Gölgesinde ilk Münasebetler, Emevi Asabiyesi ve Geciken İhtida, Abbasiler ve İslam Dünyasında Bütünleşme, Talas Savaşı’nın Sihri, Bozkırın İslamlaşması, İslam Dini’nin ve İslam Coğrafyası’nın Sosyal ve Ekonomik Cazibesi, Gök Tanrı İnancı ve İslamiyet Arasındaki Yakınlık, Türkler’de Bir Peygamber ve Ruhban Sınıfının Olmaması, Ozan ve Kamlar İle İslam Tasavvufu Arasındaki Benzerlik, Cihat Anlayışı ve Türk Cihan Hakimiyeti Arasındaki Benzerlik, İslam Fıkhının Sağladığı Kolaylıklar, Horasan ve Maveraünnehir’de Mürcie ve Hanefiliğin Mevcudiyeti İslamiyet Dünyası’nın Yeni Hakimleri, Dönüşen İlişkiler El-Cahız, Faziletü’l -Etrak, Cend, Suhur, Cihat, Yeni Bir Hayat, Gayri Müslim Türklere Karşı Cihad, Melikü’l - Gazi Unvanı, Karalanlıların Baskısı Tuğrul Bey- Çağrı Bey konu başlıkları hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yanı sıra konferansa MHP İlçe Başkanı Adnan Fönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve vatandaşlar katıldı. Programda Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim ise Çanakkale Zaferi ve Teröre Verdiğimiz Şehitler hakkında konuştu.

Anadolu’nun Türk Yurdu kalması için yapılan mücadeleler hakkında da önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Sayın Usta, 1040 Dandanakan Zaferi’nin Anadolu’ya giden yolu açtığını, 1071 Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun kapılarını açtığını, Anadolu’ya Türk mührünün vurulmasının da Miryokefalon Zaferi ile gerçekleştiğini ifade ederek, ‘Bir Haçlının kendi ağzından çıkan’  ifadelerini anlattı.

Proram sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Aydın Usta’ya verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, günün anısına Usta’ya çiçek takdim etti. Aydın Usta’nın kitaplarını da inceleyen Alıcık, Usta’ya ait kitaplardan aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.