Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Altınkum’da ipin ucu kaçtı

SİYASET 24.06.2017 - 14:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3175+ kez okundu.
 

Altınkum’da ipin ucu kaçtı

Didim esnafı ile bira araya gelen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, katılımın az olmasına esnaf adına üzüldüğünü belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve bugün burada konuşulanların katılmayanlara da iletilmesini istedi.

AYDIN- Baykan Atabay, Didim Belediyesi olarak var olan sorunların çözülmesine hiç bir engel tanımadan uğraş vereceklerini, bazı Altınkum esnafının tabiri caizse ‘Kendi ayaklarına kurşun sıktığını’ söyledi. Herşeye rağmen çözüm üretmeye ve sorunların üzerine gitmeye yılmadan devam edileceğinin altını çizen Başkan Atabay; “Ben 1986’dan beri Didim’deyim ve turizmle uğraşıyorum. Esnafın halinden anlarım ve turizmin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ancak son yıllarda turizm adına büyük sorunlar yaşıyoruz. Biliyorum, bu sene politik nedenlerden dolayı çok düşük bir sezon yaşıyoruz, yaşayacağız da. Ancak, Didimimizin en değerli bölgelerinden Altınkum’da yaşanan ve görülen manzaralar, siz esnaf arkadaşları olduğu kadar, Belediye olarak bizleri de üzüyor. İşte bu sebepten dolayı hiç kimse kusura bakmasın, gelecek günlerde kanunlar çerçevesinde çok daha kararlı ve acil önlemler alacağız’’ dedi. BEN ASLINDA CEZAYA KARŞIYIM Bazı kararların hep birlikte alınması ve uygulanması gereklikliliğini savunan Başkan Atabay, kendisinin aslında ceza uygulamalarına karşı olduğunu, ancak bazı durumlarda mecbur olduğunu savunarak; şunları söyledi: “Didim mülkiye amiri nezdinde diğer yetkili birim amirlerimizle de toplantılar yapıyoruz. Hepimizin ortak sorunu ‘hanutçuluk, ses kirliliği, işgaller, sokak satıcıları’ gibi konular. Bunların önünü almak için el-ele, hep birlikte uğraş vermeliyiz. Belediyeye gelen şikayetlerin hepsini ciddiye alıyor, çözüm üretiyoruz ancak bazı hallerde Siz esnaf arkadaşlardan daha fazla destek bekliyoruz. Fakat geçenlerde yaşadığımız bir olay bize destek değil köstek olunmasının açık bir örneğidir. Zabıta memurlarımızın bir seyyar satıcıya müdahale esnasında, memurumuza değil, seyyar satıcıya destek verilmiş, üstelik bıçak bile çekilmiştir. Bizler şikayet unsuru olan, kira, vergi vermeyen, elektrik, su parası gibi derdi olmayan bu haksız kazanç sahibi kişilerle mücadelemizde sizlerden destek beklerken, bize ‘köstek’ oluyorsunuz.’’ Başkan, Altınkum kordon işgallerini içeren sinevizyon gösterisini katılımcılara izletti. SORULARACEVAP VERDİ Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve toplantıya beraber katılan Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, yaklaşık 90 dakika süren ve katılımın oldukça düşük olduğu toplantının son bölümünde esnafın sorularını cevapladı. Sorulan sorular arasında; eğlence vergisi, caddeyi işgal eden masa ve sandalyeler, bar ve cafelerin yüksek sesle müzik yapmaları, belediye (hediyelik eşya, takı ve benzeri) kursiyerlerinin esnafa verdikleri zararlar, çevre görünümü ve düzenlemeleri gibi sorular vardı. Toplantı sonunda, “Biz eli sopalı kanun adamı olmak istemiyoruz’’ diyen Başkan Atabay, esnafın toplanarak, sorunları ve çözüm düşüncelerini liste halinde belediyeye sunmasından, beraberce konuşularak bir çözüm üretilmesinden yana olduğunu söyledi.
Didim esnafı ile bira araya gelen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, katılımın az olmasına esnaf adına üzüldüğünü belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve bugün burada konuşulanların katılmayanlara da iletilmesini istedi.

AYDIN- Baykan Atabay, Didim Belediyesi olarak var olan sorunların çözülmesine hiç bir engel tanımadan uğraş vereceklerini, bazı Altınkum esnafının tabiri caizse ‘Kendi ayaklarına kurşun sıktığını’ söyledi.

Herşeye rağmen çözüm üretmeye ve sorunların üzerine gitmeye yılmadan devam edileceğinin altını çizen Başkan Atabay; “Ben 1986’dan beri Didim’deyim ve turizmle uğraşıyorum. Esnafın halinden anlarım ve turizmin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ancak son yıllarda turizm adına büyük sorunlar yaşıyoruz. Biliyorum, bu sene politik nedenlerden dolayı çok düşük bir sezon yaşıyoruz, yaşayacağız da. Ancak, Didimimizin en değerli bölgelerinden Altınkum’da yaşanan ve görülen manzaralar, siz esnaf arkadaşları olduğu kadar, Belediye olarak bizleri de üzüyor.

İşte bu sebepten dolayı hiç kimse kusura bakmasın, gelecek günlerde kanunlar çerçevesinde çok daha kararlı ve acil önlemler alacağız’’ dedi.

BEN ASLINDA CEZAYA KARŞIYIM

Bazı kararların hep birlikte alınması ve uygulanması gereklikliliğini savunan Başkan Atabay, kendisinin aslında ceza uygulamalarına karşı olduğunu, ancak bazı durumlarda mecbur olduğunu savunarak; şunları söyledi:

“Didim mülkiye amiri nezdinde diğer yetkili birim amirlerimizle de toplantılar yapıyoruz. Hepimizin ortak sorunu ‘hanutçuluk, ses kirliliği, işgaller, sokak satıcıları’ gibi konular.

Bunların önünü almak için el-ele, hep birlikte uğraş vermeliyiz. Belediyeye gelen şikayetlerin hepsini ciddiye alıyor, çözüm üretiyoruz ancak bazı hallerde Siz esnaf arkadaşlardan daha fazla destek bekliyoruz. Fakat geçenlerde yaşadığımız bir olay bize destek değil köstek olunmasının açık bir örneğidir. Zabıta memurlarımızın bir seyyar satıcıya müdahale esnasında, memurumuza değil, seyyar satıcıya destek verilmiş, üstelik bıçak bile çekilmiştir.

Bizler şikayet unsuru olan, kira, vergi vermeyen, elektrik, su parası gibi derdi olmayan bu haksız kazanç sahibi kişilerle mücadelemizde sizlerden destek beklerken, bize ‘köstek’ oluyorsunuz.’’

Başkan, Altınkum kordon işgallerini içeren sinevizyon gösterisini katılımcılara izletti.

SORULARACEVAP VERDİ

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve toplantıya beraber katılan Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, yaklaşık 90 dakika süren ve katılımın oldukça düşük olduğu toplantının son bölümünde esnafın sorularını cevapladı.

Sorulan sorular arasında; eğlence vergisi, caddeyi işgal eden masa ve sandalyeler, bar ve cafelerin yüksek sesle müzik yapmaları, belediye (hediyelik eşya, takı ve benzeri) kursiyerlerinin esnafa verdikleri zararlar, çevre görünümü ve düzenlemeleri gibi sorular vardı.

Toplantı sonunda, “Biz eli sopalı kanun adamı olmak istemiyoruz’’ diyen Başkan Atabay, esnafın toplanarak, sorunları ve çözüm düşüncelerini liste halinde belediyeye sunmasından, beraberce konuşularak bir çözüm üretilmesinden yana olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.