Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aleviler dayanışma yemeğinde buluştu

GÜNCEL 26.03.2017 - 11:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3376+ kez okundu.
 

Aleviler dayanışma yemeğinde buluştu

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi üyeleri, düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi Enver Yetkiner Düğün Salonunda Geleneksel halde düzenlenen dayanışma yemeğine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ali Çankır, CHP Nazilli ilçe Başkanı Ali Deveci ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Nazilli Şube Yönetimi, Eğitim-İş Nazilli Şubesi, Erzurumlular Derneği Nazilli Şubesi, TEMAD Nazilli Şubesi, çeşitli STK, partiler ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Mahmud Tuncer, hoşgörü, insan sevgisi ve doğa sevgisiyle özdeşleşen, eline, diline, beline sahip ol diyen bir öğretinin insanları olarak, bin yıldır bu coğrafyada diğer etnik gruplarla yaşadıklarını ifade ederek, “Onca baskı ve zulme rağmen inancımız gereği şiddete başvurmadık. İçimizdeki insan sevgisini yitirmedik, çünkü bizim insan sevgimiz, doğa sevgimiz, tanrı sevgimizden gelir. Bugün bizi burada bir araya getiren sevginin ve hoşgörünün tüm ülkemize örnek olmasını dilerim. Bize düşen görev, bu mirası çocuklarımıza taşıyarak daha yaşanabilir bir ülke yaratmaktır. Ülkemizin çok kritik bir süreçten geçtiği bu günlerde Alevilerin bin yıldır tavrı neyse bugünde tavrı odur. Bizler barışa, kardeşliğe, kadın haklarına, evrensel hukuka demokrasiye olan inancımızla bir arada yaşamayı” dedi. Dayanışma yemeğine katılan davetliler ve dernek üyeleri, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Dernek eski başkanlarının da katıldığı yemekte eski başkanlara birer çiçek verilerek teşekkür edildi.
Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi üyeleri, düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi Enver Yetkiner Düğün Salonunda Geleneksel halde düzenlenen dayanışma yemeğine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ali Çankır, CHP Nazilli ilçe Başkanı Ali Deveci ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Nazilli Şube Yönetimi, Eğitim-İş Nazilli Şubesi, Erzurumlular Derneği Nazilli Şubesi, TEMAD Nazilli Şubesi, çeşitli STK, partiler ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Mahmud Tuncer, hoşgörü, insan sevgisi ve doğa sevgisiyle özdeşleşen, eline, diline, beline sahip ol diyen bir öğretinin insanları olarak, bin yıldır bu coğrafyada diğer etnik gruplarla yaşadıklarını ifade ederek, “Onca baskı ve zulme rağmen inancımız gereği şiddete başvurmadık. İçimizdeki insan sevgisini yitirmedik, çünkü bizim insan sevgimiz, doğa sevgimiz, tanrı sevgimizden gelir. Bugün bizi burada bir araya getiren sevginin ve hoşgörünün tüm ülkemize örnek olmasını dilerim. Bize düşen görev, bu mirası çocuklarımıza taşıyarak daha yaşanabilir bir ülke yaratmaktır. Ülkemizin çok kritik bir süreçten geçtiği bu günlerde Alevilerin bin yıldır tavrı neyse bugünde tavrı odur. Bizler barışa, kardeşliğe, kadın haklarına, evrensel hukuka demokrasiye olan inancımızla bir arada yaşamayı” dedi.

Dayanışma yemeğine katılan davetliler ve dernek üyeleri, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Dernek eski başkanlarının da katıldığı yemekte eski başkanlara birer çiçek verilerek teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.