Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Afrodisias UNESCO’ya dahil olsun

KÜLTÜR 11.05.2017 - 18:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4059+ kez okundu.
 

Afrodisias UNESCO’ya dahil olsun

Eğitim, kültür ve bilim alanındaki hedeflerini bünyesinde milli komisyonlarla gerçekleştirmeyi amaçlayan UNESCO ile Bilfen Okulları’nın iş birliği devam ediyor.

AYDIN- Daha önce Afrodisias’a gelip mini bir konser gerçekleştiren ve bir dizi ön çalışma yapan İzmir Bilfen 6. Sınıf öğrencileri Afrodisias’ın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’dan imza aldılar. Proje hakkında bilgi veren Bilfen İzmir Bornova Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Akgün, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınması için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydederken, şunları söyledi: ”Bilfen öğrencileri, ulusal ve uluslararası projelere olan duyarlılıklarını yine gösterdi ve bu yıl da hazırlıklara başladı. Öncelikle beyin fırtınası yaparak projenin ana hatlarını oluşturan öğrencilerimiz sırasıyla işlem basamaklarını uyguladılar. Aphrodisias için hazırlanan posterler ve broşürler okul lobilerimizde sergilenmeye başlandı. Öğrencilerimiz çeşitli organizasyonlarda görev alıp bilgilendirme sunumları yaparak imza kampanyamız için çalıştılar. Tüm Bilfen Okulları’ndan projede görev almak için gönüllü olan öğrencilerle mayıs ayında Aphrodisias’a yapılacak gezi için hazırlıklarımız, imza kampanyamız, röportajlarımız ve bilgilendirme sunumlarımız hem yerinde hem de okullarımızda devam ediyor. Mayıs ayında geziye katılan öğrencilerimiz, okulumuzda yapacakları sunumlarla velilerimizin de kampanyamıza destek olmasını sağlayacaklar. Bilfen Eğitim Kurumları 2016-2017 öğretim yılı başında yaptığı Unesco Associated Schools başvurusuyla evrensel, kültürel, doğal değerlerimizin dünyaya tanıtılması ve korunması hedeflenmiştir. Bu amaç için uluslararası kaynaklardan da yararlanarak gelecek kuşaklara mirasımızın aktarılmasını sağlamaktan dolayı gururluyuz” dedi. Afrodisias’ın tanıtılması ve Dünya Mirası Listesine alınması için Bilfen Okulları öğrencilerinin verdiği destekten dolayı büyük onur duyduğunu ifade Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Okul öğrencilerinin Afrodisias’la ilgili bir röportaj gerçekleştirdikleri Büyükyapıcı, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınmasının hem kentin korunması hem de tanıtım açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.
Eğitim, kültür ve bilim alanındaki hedeflerini bünyesinde milli komisyonlarla gerçekleştirmeyi amaçlayan UNESCO ile Bilfen Okulları’nın iş birliği devam ediyor.

AYDIN- Daha önce Afrodisias’a gelip mini bir konser gerçekleştiren ve bir dizi ön çalışma yapan İzmir Bilfen 6. Sınıf öğrencileri Afrodisias’ın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’dan imza aldılar. Proje hakkında bilgi veren Bilfen İzmir Bornova Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Akgün, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınması için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydederken, şunları söyledi:

”Bilfen öğrencileri, ulusal ve uluslararası projelere olan duyarlılıklarını yine gösterdi ve bu yıl da hazırlıklara başladı. Öncelikle beyin fırtınası yaparak projenin ana hatlarını oluşturan öğrencilerimiz sırasıyla işlem basamaklarını uyguladılar. Aphrodisias için hazırlanan posterler ve broşürler okul lobilerimizde sergilenmeye başlandı.

Öğrencilerimiz çeşitli organizasyonlarda görev alıp bilgilendirme sunumları yaparak imza kampanyamız için çalıştılar. Tüm Bilfen Okulları’ndan projede görev almak için gönüllü olan öğrencilerle mayıs ayında Aphrodisias’a yapılacak gezi için hazırlıklarımız, imza kampanyamız, röportajlarımız ve bilgilendirme sunumlarımız hem yerinde hem de okullarımızda devam ediyor.

Mayıs ayında geziye katılan öğrencilerimiz, okulumuzda yapacakları sunumlarla velilerimizin de kampanyamıza destek olmasını sağlayacaklar. Bilfen Eğitim Kurumları 2016-2017 öğretim yılı başında yaptığı Unesco Associated Schools başvurusuyla evrensel, kültürel, doğal değerlerimizin dünyaya tanıtılması ve korunması hedeflenmiştir. Bu amaç için uluslararası kaynaklardan da yararlanarak gelecek kuşaklara mirasımızın aktarılmasını sağlamaktan dolayı gururluyuz” dedi.

Afrodisias’ın tanıtılması ve Dünya Mirası Listesine alınması için Bilfen Okulları öğrencilerinin verdiği destekten dolayı büyük onur duyduğunu ifade Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Okul öğrencilerinin Afrodisias’la ilgili bir röportaj gerçekleştirdikleri Büyükyapıcı, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınmasının hem kentin korunması hem de tanıtım açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.