Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ’de ihbar hattı

ASAYİŞ 02.08.2016 - 13:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3522+ kez okundu.
 

ADÜ’de ihbar hattı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, FETÖ/PDY terör örgütüyle üniversite içinde mücadele için ihbar hattı oluşturulduğunu bildirdi.

AYDIN- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitede FETÖ/PDY terör örgütüne karşı yapılan çalışmaları açıkladı. Üniversitede 24’ü akademik, 11’i idari personel olmak üzere toplam 35 personel hakkında işlem yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bircan, “Bu yapıyla ilişkileri araştırılmak üzere 33 personel hakkında da inceleme başlatılmıştır” dedi.  Darbe girişiminin ardından hızlı bir şekilde soruşturma komisyonu oluşturulduğunu kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, şunları söyledi: “Bu konuyla alakalı bilgilerin sağlıklı bir şekilde toplanması amacıyla bir ihbar hattı oluşturuldu ve üniversitenin web sitesinden duyuruldu.  Komisyon tarafından eldeki bilgi, belge ve ihbarlar devletin diğer kurumlarıyla işbirliği içinde en kısa zamanda değerlendirilmiştir. İlk aşamada 30 personel hakkında  (19 akademik ve 11 idari)  disiplin ve ceza soruşturmaları ile birlikte uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Sürecin sağlıklı ve süratli bir şekilde yürümesi için ilgili kurumlarla anlık bilgi alışverişi yapılmaktadır. Yeni elde edilen veriler de komisyon tarafından ivedilikle değerlendirilmiş olup, bu değerlendirme neticesinde ikinci dalga operasyonda da 35 personel hakkında (24 akademik ve 11 idari) disiplin ve ceza soruşturmaları ile birlikte uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Bu yapıyla ilişkileri araştırılmak üzere 33 personel hakkında da inceleme başlatılmıştır. FETÖ terör örgütüyle ilişkili olanları doğru bir şekilde tespit amacıyla en etkili sonucu almak için geceli gündüzlü çalışılmaktadır. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen bu hain saldırıya canları pahasına engel olan şehitlerimizi unutmadık unutturmayacağız inşallah.” 
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, FETÖ/PDY terör örgütüyle üniversite içinde mücadele için ihbar hattı oluşturulduğunu bildirdi.

AYDIN- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitede FETÖ/PDY terör örgütüne karşı yapılan çalışmaları açıkladı. Üniversitede 24’ü akademik, 11’i idari personel olmak üzere toplam 35 personel hakkında işlem yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bircan, “Bu yapıyla ilişkileri araştırılmak üzere 33 personel hakkında da inceleme başlatılmıştır” dedi. 

Darbe girişiminin ardından hızlı bir şekilde soruşturma komisyonu oluşturulduğunu kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, şunları söyledi:

“Bu konuyla alakalı bilgilerin sağlıklı bir şekilde toplanması amacıyla bir ihbar hattı oluşturuldu ve üniversitenin web sitesinden duyuruldu. 

Komisyon tarafından eldeki bilgi, belge ve ihbarlar devletin diğer kurumlarıyla işbirliği içinde en kısa zamanda değerlendirilmiştir. İlk aşamada 30 personel hakkında  (19 akademik ve 11 idari)  disiplin ve ceza soruşturmaları ile birlikte uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır.

Sürecin sağlıklı ve süratli bir şekilde yürümesi için ilgili kurumlarla anlık bilgi alışverişi yapılmaktadır. Yeni elde edilen veriler de komisyon tarafından ivedilikle değerlendirilmiş olup, bu değerlendirme neticesinde ikinci dalga operasyonda da 35 personel hakkında (24 akademik ve 11 idari) disiplin ve ceza soruşturmaları ile birlikte uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır.

Bu yapıyla ilişkileri araştırılmak üzere 33 personel hakkında da inceleme başlatılmıştır. FETÖ terör örgütüyle ilişkili olanları doğru bir şekilde tespit amacıyla en etkili sonucu almak için geceli gündüzlü çalışılmaktadır.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen bu hain saldırıya canları pahasına engel olan şehitlerimizi unutmadık unutturmayacağız inşallah.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.