Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ Hastanesi’nde ücretsiz deri kanseri taraması yapıldı

GENEL 24.05.2019 - 18:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3773+ kez okundu.
 

ADÜ Hastanesi’nde ücretsiz deri kanseri taraması yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Polikliniği’nde, öğretim üyeleri ve asistanların katılımı ile ücretsiz deri kanseri tarama çalışması gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Meltem Uslu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen taramaya katılan hastalarda kanser açısından risk saptanılan lekelerin, benlerin dermoskopik incelemeleri ve fotoğraflaması yapıldı. Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Polikliniği’nin yürüttüğü bu çalışma, Avrupa çapında, başta melanom olmak üzere tüm deri kanserlerinin erken tanı ve tedavisini desteklemek için 1999 yılında kurulmuş olan “Euromelanoma” projesinin bir parçası olarak, Türkiye’deki diğer merkezlerle birlikte aynı haftada yürütüldü. Türkiye, bu projeye 2014 yılında dahil olarak 5 yıldır her ilkbaharda kampanya kapsamında kararlaştırılan hafta içinde taramalarını sürdürüyor. ADÜ Euromelanoma Koordinatörü Prof. Dr. Meltem Uslu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Deri kanseri gelişimi açısından risk taşıyan hastalar, açık ten rengine, çok sayıda bene sahip, fazla güneş maruziyeti olan ya da güneş yanığı geçirmiş, sıra dışı benleri olan, akrabalarında deri kanseri saptanmış kişilerdir. İzlemde dijital dermoskop adı verilen, özel bir bilgisayar yazılımına sahip dermoskopi kameraları ile belli zaman aralıklarında fotoğraflama yapılır ve bu fotoğrafların karşılaştırılabilmesi sayesinde benler/lekelerdeki değişikliklerin daha kolay ve hızlı olarak fark edilebilir” diyerek cilt kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Polikliniği’nde, öğretim üyeleri ve asistanların katılımı ile ücretsiz deri kanseri tarama çalışması gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Meltem Uslu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen taramaya katılan hastalarda kanser açısından risk saptanılan lekelerin, benlerin dermoskopik incelemeleri ve fotoğraflaması yapıldı.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Polikliniği’nin yürüttüğü bu çalışma, Avrupa çapında, başta melanom olmak üzere tüm deri kanserlerinin erken tanı ve tedavisini desteklemek için 1999 yılında kurulmuş olan “Euromelanoma” projesinin bir parçası olarak, Türkiye’deki diğer merkezlerle birlikte aynı haftada yürütüldü. Türkiye, bu projeye 2014 yılında dahil olarak 5 yıldır her ilkbaharda kampanya kapsamında kararlaştırılan hafta içinde taramalarını sürdürüyor.

ADÜ Euromelanoma Koordinatörü Prof. Dr. Meltem Uslu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Deri kanseri gelişimi açısından risk taşıyan hastalar, açık ten rengine, çok sayıda bene sahip, fazla güneş maruziyeti olan ya da güneş yanığı geçirmiş, sıra dışı benleri olan, akrabalarında deri kanseri saptanmış kişilerdir. İzlemde dijital dermoskop adı verilen, özel bir bilgisayar yazılımına sahip dermoskopi kameraları ile belli zaman aralıklarında fotoğraflama yapılır ve bu fotoğrafların karşılaştırılabilmesi sayesinde benler/lekelerdeki değişikliklerin daha kolay ve hızlı olarak fark edilebilir” diyerek cilt kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.